Sudah semestinya, ramai yang terkesan dengan kenaikan harga ayam di Malaysia kan? Ramai peniaga yang tidak dapat menjalankan perniagaan disebabkan…

Alamak! Raya Haji akan menjelang tak lama lagi ni!! Kita pula sibuk dengan berkerja, betul tak? Kadangkala nak masak pun…

Oi komeee, kita semua wajib tahu tentang satu kedai komputer di area Perak ni! Mungkin kedai komputer Ipoh yang Cik…

Aduhhh, laptop rosak… Macam mana ni?! Zaman sekarang kan, semua benda nak guna laptop. Even dalam sesi Pengajaran dan Pembelajaran…

Kaki palsu atau lebih dikenali sebagai prosthetic legs, sememangnya penting bagi Orang Kurang Upaya (OKU). Prosthetic merupakan alat tiruan yang…

Baru-baru ini, Cik Min dapat tahu berita tentang jenama peranti yang pernah terkenal suatu ketika dahulu, iaitu BlackBerry akan menamatkan…

Dengar khabar bahawa harga roti Gardenia akan naik, bermula 1 Disember ini. Betul ke tidak? Apa punca kenaikan harga roti…

Sebut sahaja nama Eco Shop atau ‘Kedai 2 Ringgit’, mesti tidak asing lagi dalam kalangan rakyat Malaysia. Apa tidaknya, di…

Baru-baru ini, WhatsApp ada membuat pengumuman bahawa terdapat lebih daripada 50 smartphones tak boleh akses WhatsApp mulai 1 November ini.…

Pemilihan nama produk atau servis yang menarik sangat penting agar mudah diingati. Tetapi, ada juga yang menggunakan jenama produk yang…