Review Mechamato

13/12/2022 by No Comments

Cik Min nak kongsikan review Mechamato yang ditulis oleh seorang blogger dan social media influencer Puan Salwa Saleh di Facebook beliau.

Nak tahu tak yang Mechamato kini berada di tangga ketiga undian untuk kategori Anime TV Terbaik di Festival Anugerah Anime Tokyo 2023. Sumber Harian Metro di sini.

Gambar sumber Harian Metro

MechaEMAK Mechanize!!!

1. Balik dari tengok, kitorang debat sapa lagi hebat. Mechabot ke Ocobot. Semua ada hujah memasing. Tapi sebab depa (especially Ayah) lagi ahli dan hebat serta khatam semua siri sejak bertahun lepas, Emak setuju lah kan.

2. Emak rasa nak buat prequel lagi susah dari sequel, so harus puji walaupun banyak expected scenes dan plot yang boleh agak.

3. Both Emak dengan Ayah ingat akan ada percantuman antara dua watak di hujung cerita. Rupanya ada naratif berbeza. Mengekalkan origanility dari awal.

4. Perhatikan dari sudut budaya dan jati diri bangsa. Yang ini memang awesome sangat-sangat. Audio pun ada asimilasi tradisional yang membangkitkan suasana babak-babak tertentu. Bravo

5. Lawak dia boleh tahan jugak la. Ada beberapa kali memang gelak. Emak gelak kuat part Mechabot buat bunyi “khuukkkhhak khuggghh” kat hujung cerita tu.

6. Sesuai je sapa-sapa nak tengok pun. Seperti yang dijangkakan, the boys la lagi beriya dan enjoy. Good on them cuma yang bongsu tu meng’kacau’ mood orang je sebab 3 kali kena bawak dia keluar, pergi toilet.

7. Emak tanya kat depa, movie mana lagi best. Jawapan imran Mechamato. Jawapan Iyaad Boboiboy. I’jaaz pulak kata dua-dua.

8. Yang pastinya, Emak akan sokmo sokong semua karya animasi tempatan yang ada unsur kebaikan. Memang akan bayar, tak kisah la pawagam ke subscription ke, merchandise ke, yang penting original dan sokong. Supaya lebih banyak karya yang baik serta bermoral keluar, meruntuhkan content sampah yang tidak berakhlak.

Terima kasih dan tahniah Mechamato!!!!

Puan Salwa Saleh dan keluarganya yang gembira menonton Mechamato! Sumber FB beliau.
Sumber Puan Salwa Saleh

Terima kasih MechaEmak untuk kebenaran siaran review Mechamato di web CeritaMalaysia.com. Cik Min baca dan dengar banyak review yang baik untuk animasi ini. Tinggalkan komen dan review anda juga ya!

Review Series Wednesday boleh dibaca di sini.

Penafian
Pengendali web tidak bertanggungjawab terhadap komen atau catatan pengirim dalam ruangan ulasan laman ini. Komen atau catatan yang tertera adalah tanggungjawab pengirim sepenuhnya.

Lebih banyak artikel menarik di CeritaMalaysia.

Trend, Travel dan Filem

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *