Pakar SEO Malaysia Lunaworks.co

26/07/2023 by No Comments

Kepakaran SEO pada zaman kini amatlah diperlukan oleh setiap usahawan di Malaysia. Tetapi, adakah anda tahu siapa pakar SEO Malaysia?

Kalau anda nak tahu, jom baca artikel kali ini sehingga ke penghujung untuk mengtahui dengan lebih lanjut tentang SEO atau nama panjangnya iaitu, Search Engine Optimisation. Ia berperanan dalam meningkatkan jumlah trafik ke laman web anda tau… Menarik kan?

Jika anda juga sedang mencari servis pakar SEO Malaysia, ada satu syarikat yang Cik Min nak cadangkan hari ini. Haaa, nama syarikat mereka adalah Lunaworks.

Syarikat Lunaworks ini merupakan sebuah organisasi yang pakar dalam bidang Search Engine Optimisation (SEO) dan pengurusan konten. Bukan sahaja CEO yang dikenali sebagai pakar SEO Malaysia, malahan team di bawah jagaan beliau pun sangat mahir bab-bab penulisan SEO!

Latar Belakang Lunaworks – Pakar SEO Malaysia

Lunaworks telah ditubuhkan sejak tahun 2016 oleh Puan Suraya Ali (Cik Sue) yang merupakan seorang business coach, trainer dan juga penulis bagi beberapa portal blog di bawah kendalian perniagaan beliau sendiri.

Jumlah tenaga kerja di Lunaworks pada masa kini adalah 8 orang termasuk Puan Suraya sendiri, akan tetapi hanya 4 orang staff sahaja yang diketengahkan sebagai tenaga kerja utama di lapangan iaitu Puan Suraya Ali, Cik Suraya Husin, Cik Puteri Balqis dan Cik Bella Anwar.

Core strength atau kekuatan yang ada pada Lunaworks adalah servis SEO-nya. Selain itu, Lunaworks turut menyediakan servis pengurusan konten media sosial dari segi posting dan brand awareness, kelas-kelas pemasaran digital atau media sosial, serta pembinaan website.

Servis-servis tersebut adalah untuk membantu meningkatkan jualan usahawan secara step-by-step tanpa memfokuskan 100% terhadap sales semata, namun lebih memfokuskan proses pengenalan branding usahawan yang boleh membantu ke arah sales di masa hadapan.

Servis Geran MARA yang Ditawarkan oleh Lunaworks

Lunaworks bukan sahaja menyediakan servis secara peribadi, malahan turut menyediakan servis di bawah agensi MARA Malaysia. Antara pakej dan servis yang disediakan adalah seperti penulisan SEO di blog dan website, pengurusan konten media sosial Facebook/Instagram, serta pembinaan website korporat dan e-commerce.

  • Pakar SEO Malaysia
  • Pakar SEO Malaysia
  • Pakar SEO Malaysia

Selain itu, Lunaworks turut melibatkan diri dengan program eUsahawan MDEC, di mana Coach Suraya Ali memberikan kelas-kelas pemasaran digital secara PERCUMA buat para usahawan di Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas tau!

Buat anda yang berminat untuk mendapatkan kelas percuma tersebut, anda boleh sertai group WhatsApp info lanjut mereka di sini.

Servis Tambahan Daripada Lunaworks

Tidak cukup sekadar bekerjasama dengan badan kerajaan dengan pelbagai servis hebat, Lunaworks yang merupakan pakar SEO Malaysia ini juga ada menyediakan pelbagai pakej berbayar buat para usahawan semua tau…

Ha, mana-mana usahawan yang ingin mendapatkan servis secara terus daripada Lunaworks, di sini Cik Min senaraikan beberapa hot-selling services daripada mereka:

πŸ”₯ Pakej Penulisan SEO di Website Usahawan
πŸ”₯ Pakej Penulisan SEO di Blog Lunaworks
πŸ”₯ Kelas Rakaman Asas TikTok Seller, Affiliate & TT Shop
πŸ”₯ Kelas Rakaman Asas Penulisan SEO
πŸ”₯ Pakej Rahmah Digital: Penulisan SEO di Blog Lunaworks
πŸ”₯ Pakej Rahmah Digital: Pengiklanan di Blog Lunaworks
πŸ”₯ Pakej Rahmah Digital: Urus Konten SocMed Usahawan

Berminat untuk menyertai sesi briefing dan kelas-kelas PERCUMA daripada Puan Suraya Ali? Di sini kami turut sediakan beberapa projek yang mereka adakan:

πŸ”₯ Briefing Rahmah Digital
πŸ”₯ Kelas Belajar Tulis Blog
πŸ”₯ Kelas Asas Pemasaran Digital

Wow, hebatnya Lunaworks dalam usaha mereka membantu para usahawan untuk terus maju berniaga. Syarikat bumiputera sebeginilah yang wajar kita beri sokongan secara penuh! Jadi, pastikan anda semua dapatkan servis dan perkhidmatan yang Lunaworks sediakan hari ini juga ya…

Untuk maklumat lanjut, ayuh ikuti perkembangan terkini Lunaworks pakar SEO Malaysia di laman media sosial mereka seperti yang berikut:

Facebook | Instagram | TikTok

Sekian sahaja perkongsian Cik Min tentang “Pakar SEO Malaysia” Untuk mendapatkan lebih banyak artikel menarik, anda boleh layari laman portal CeritaMalaysia.com.


Penafian:Β Pengendali web tidak bertanggungjawab terhadap komen atau catatan pengirim dalam ruangan ulasan laman ini. Komen atau catatan yang tertera adalah tanggungjawab pengirim sepenuhnya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *