Kelas Mengaji Quran Malaysia

20/12/2022 by No Comments

Dapat diperhatikan pada hari ini, ramai golongan terutama ibu bapa dan penjaga menghadapi kesukaran dalam mencari kelas mengaji Quran di Malaysia yang menarik dan menyeronokkan untuk kanak-kanak menguasai bacaan dan hafazan dengan lancar.

Oleh itu, iLuvQuran mengambil inisiatif dengan menawarkan kelas mengaji Quran secara online dan juga fizikal dengan mengambil kira pelbagai aspek bermula dari Tilawah, Murajaah, Hifdz serta Tadabbur peristiwa-peristiwa dalam Quran.

Dalam artikel kali ini, Cik Min akan kongsikan kepada tuan puan tentang perkara menarik yang ditawarkan oleh iLuvQuran kepada pelanggan mereka.

Kelebihan Menghadiri Kelas Mengaji Quran Malaysia di iLuvQuran?

1. Masa yang fleksibel

2. Personalized learning

3. Pendekatan holistik

4. FLEC (Fun classes, Loving teachers, Engaging classes, Creative activities)

  • Kelas Mengaji Quran Malaysia
  • Kelas Mengaji Quran Malaysia
  • Kelas Mengaji Quran Malaysia
  • Kelas Mengaji Quran Malaysia
  • Kelas Mengaji Quran Malaysia

Pendekatan Pembelajaran yang Diterapkan oleh iLuvQuran

1. Kasih sayang

Pendekatan iLuvQuran adalah berdasarkan ajaran Quran dan Hadis bahawa rahmat yang diturunkan dari Allah mengatasi kemurkaan-Nya. Justeru, pengajaran yang disampaikan kepada pelajar disulamkan bersama-sama dengan mesej kasih sayang.

2. Kreatif

iLuvQuran sentiasa menghasilkan strategi penyampaian yang inovatif sambil memberikan suasana pembelajaran yang berasaskan pengalaman juga.

3. Seronok

Untuk mewujudkan proses pembelajaran yang kondusif, iLuvQuran menitikberatkan soal tahap keseronokan dan kegembiraan dalam persekitaran yang bebas tekanan dan mesra untuk memupuk hubungan yang positif dengan Quran.

4. Menarik

iLuvQuran berpendapat dan percaya bahawa pendekatan pembelajaran yang diterajui oleh pelajar itu sendiri akan mewujudkan hubungan yang lebih mendalam dan bermakna dengan ajaran Quran.

Produk iLuvQuran yang Wajib Ada di Rumah

1. ILHAM modules (Students kit & Educators package)

2. Surah Story Book tafsir & activity book

3. Happy Quran Kit (Surah Al-Qadr, Al-Ikhlas, Al-Kautsar)

Untuk keterangan lanjut mengenai produk ini, tuan puan boleh menonton video yang tertera di bawah.

4. Ramadan Chart

5. Poster Surah (11 Surah)

6. E- learning Portal 

Testimoni Pelajar iLuvQuran | Kelas Mengaji Quran Malaysia

“iLuvQuran can change the Quranic educational landscape in Malaysia.”

– Encik Aziz, bapa kepada Amanda

Menurut beliau, pada mulanya tidak ramai yang percaya bahawa kelas iLuvQuran adalah setanding dengan kelas Quran yang lain sama ada di dalam dan luar negara.

Tetapi kemudiannya ramai telah menyedari yang iLuvQuran menggunakan seni dan kraf yang berkesan dalam memupuk minat kanak-kanak, yang telah terbukti adalah sangat cemerlang.

Sesi kelas yang dianjurkan adalah sangat mesra tanpa mengira batas umur. Hal ini ditambahkan lagi dengan aktiviti yang santai dan menyeronokkan untuk membantu pelajar memahami maksud dan mendasari pengajaran yang terdapat di sebalik sesebuah surah tersebut.

Dengan kata lainnya, pelajar bukanlah hanya mempelajari tilawah dan hafazan semata-mata.

Hal ini boleh mengubah landskap sistem pendidikan Quran di Malaysia. Encik Aziz juga memasang impian agar iLuvQuran boleh diperluaskan hingga ke peringkat Kelas al-Quran dan Fardu Ain (KAFA) untuk bersama-sama menggunakan strategi dan pendekatan yang diambil oleh iLuvQuran.

Di sini juga Cik Min sertakan feedback lain yang diberikan oleh pelanggan yang terdahulu.

Bagaimana untuk Menghubungi iLuvQuran? | Kelas Mengaji Quran Malaysia

iLuvQuran ialah platform #1 Quran yang khas ditujukan untuk kanak-kanak dan golongan dewasa! Pembelajaran kendiri dipraktikkan untuk semua peringkat umur dan mengikut tahap kemampuan masing-masing. Love Quran, life will never be the same. Fun, Loving, Engaging and Creative Class!

Untuk mengetahui lebih lanjut tentang kelas mengaji Quran di Malaysia, boleh terus hubungi team iLuvQuran di sini!

Lebih banyak artikel menarik di CeritaMalaysia.


Penafian: Pengendali web tidak bertanggungjawab terhadap komen atau catatan pengirim dalam ruangan ulasan laman ini. Komen atau catatan yang tertera adalah tanggungjawab pengirim sepenuhnya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *